-DESPRE NOI-

VIZIUNEA NOASTRĂ

Copiii au dreptul la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei existențe decente, au dreptul accesului la educație și la asistență medicală.

CE FACEM NOI?

Ne străduim să asigurăm o viață decentă tuturor celor pe care-i avem în grijă, să-i ajutăm să-și vindece rănile trecutului, să-și recapete încrederea în ei și să poată visa la un viitor bun.

COMUNITATEA NOASTRĂ

Familia Pro Vita are peste 400 de membri: mame însărcinate, copii și adolescenți, mame cu copiii lor și tineri orfani care au părăsit sistemul de stat și alte persoane aflate în dificultate.

   Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică. Misiunea asociației este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular pe cea a copiilor născuți și nenăscuți. Copiii au dreptul la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei subzistențe decente, au dreptul accesului la educație și la asistență medicală. Pro Vita vine, după posibilități, în întâmpinarea realizării accesului la toate aceste drepturi, în cazul copiilor nenăscuți sprijinind mama să nu ajungă la avort, iar după naștere acordând ajutorul necesar copilului și mamei și în unele cazuri chiar întregii familii.

„Viața este frumoasă!... chiar dacă este dură uneori... oare cine poate spune că n-a avut parte de momente mai dificile? Cei mai puternici le depășim cu ușurință și asta ne face și mai puternici! Însă sunt atâția care nu se mai pot ridica singuri, ci au nevoie de o mână întinsă... și putem apune că cel care și-a ajutat semenul să se redreseze a schimbat un destin. În bine! Și dacă nu ești indiferent la problemele din jurul tău, vei avea ocazia să ajuți o dată, de două ori, de zece ori!

   Părinele Nicolae Tănase este preotul paroh din Valea Plopului de 40 de ani, timp în care a reușit să transforme comunitatea  simplă, sătească, într-un loc binecunoscut în toată lumea. În plină dictatură comunistă, alături de oamenii satului au ridicat din nou biserica distrusă de cutremurul din 1977, deși au fost puternic șicanați de securitate. Imediat după Revoluția din 1989 a început o amplă activitate socială, neputând sta indiferent la problemele cu care se confrunta societatea românească! Din nou oamenii satului i-au fost alături și peste 30 de copii străini au fost crescuți de familiile de aici. Apoi a început să contruiască așezămintele Pro Vita și de-a lungul timpului, peste 3500 de suflete au fost ajutate de această comunitate.

 

   Bineînțeles, a fost ajutat de câțiva oameni care  au înțeles și ei necesitatea implicării sociale... Educatori, șoferi, constructori, administratori, asistenți medicali, doctori, logopezi, manageri de proiecte, voluntari pe diferite activități, etc. În prezent, asociația are...

ADDRESS

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți, sat Valea Plopului comuna Posești, Județul Prahova, cod poștal 107449

asociatiaprovita@gmail.com

0746014605 / 0748232433 0758099980 / 0745068000

Toate acestea au fost posibile datorită oamenilor care au crezut în viitorul acestor copii și care au simțit că trebuie să și facă ceva, concret, adică sa ajute și ei cu ce pot. Unii cu muncă voluntară, alții cu ceva bani, alții cu materiale de construcții, alții cu lemne de foc, alții cu zarzavaturi, cu alimente, haine, jucării, cu orice este nevoie pentru trai...

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
THANK YOU!